Designa utomhusgymmet

Det finns många anledningar till att fokusera på utomhusgymmet. När vi ger vår kropp både träning och frisk luft leder det till en hälsosammare livskvalitet. Ett utomhusgym är ofta mer lättillgängligt än inomhusgymmet och något som man kan stöta på under promenaden eller joggingturen. Utomhusgymmet kräver mindre energi, vilket gör det till ett miljövänligare alternativ. Dessutom stänger det aldrig och är öppet för alla. 

 

Fokus på hållbarhet

Under de senaste åren har fitnessutrustning för utomhusbruk utvecklats enormt. En av de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer utrustning för ett utomhusgym är att de ska vara tillräckligt hållbara för att klara många år i väder och vind. NOORD har noga valt sina material för att skapa utrustning som kan hantera det nordiska klimatet. Detta innebär att de kräver minimalt underhåll och har en lång livslängd. 

Även om utrustningen i inomhusgymmet inte behöver utstå hårt väder så finns det mer plats för kreativitet i den öppna naturen. När man designar ett utomhusgym är man inte låst inom stängda väggar, utan kan låta fantasin flöda. Promenadstråket, parkeringen, parken, var helst man gärna skulle vilja nyttja extra träning.

 

Vilken utrustning ska man välja?

En viktig sak att ha i åtanke när man designar ett utomhusgym är att man ska ha kul. Klätternät, pilatesboll, riggar, det finns många olika sorters utrustningar som man kan tillföra utomhusgymmet för att designa en rolig träningsplats. För så klart vill man skapa en plats som folk tycker är rolig och vill återvända till. NOORD fokuserar på att anpassa sina träningsredskap till naturen, så att de blir som en del av omgivningen. Här är några exempel på utrustning för utomhusgymmet:

Pilatesboll – Den ger en ökad balans och kroppskontroll. Pilatesbollarna är tillverkade i stål och EPDM-gummi och fungerar bra för övningar såsom sit ups, balansträning och lek. 

Spirer Workout Stairs – En till synes vanlig trappa med möjlighet för många träningar. Att gå i trappor är ett bra komplement till vanlig löpning och ger ett intensivt pass på kortare tid. På Spirer Workout Stairs kan man utföra träningar som step-ups, calf rausers och step jumps.

Spirer Double Monkey Bar En rigg är ett måste på utomhusgymmet, eftersom den medför både skoj och många alternativ till träning, så som hanging leg raises, skin the cat och arm walk. Spirer Double Monkey Bar och alla NOORDS riggar är rostskyddsbehandlade och väderbeständiga. 

 

Det finns många fler alternativ för att göra utomhusgymmet till en mycket rolig och hälsosam plats att återkomma till igen och igen!